pátek 5. srpna 2016

Malinový ledový dort

Asi 12 kousků – 100 g másla., 150 g podlouhých cukrářských piškotů.,
Obloha – 300 g malin., vyzrálý citron., 500 g mascarpone., 250 g měkkého tvarohu., 100 g cukru., 200 ml smetany.,
Ozdoba – 100 g malin., několik lístků máty.,
Při mírné teplotě rozpustíme v hrnci máslo. Piškoty vložíme do mikrotenového sáčku, kuchyňským válečkem rozdrtíme, nasypeme do mísy, přilijeme máslo a promícháme. Hranatou formou dlouhou 25 cm vyložíme fólií. Na dno formy stejnoměrně rozprostřeme piškotovou směs a lehce ji přimáčkneme k formě. Uložíme přibližně na 60 minut do chladničky. Maliny přebereme. Citron omyjeme horkou vodu a osušíme. Kůru nastrouháme, citron překrojíme a vymačkáme šťávu. Mascarpone, připadně žervé s tvarohem, cukrem, citronovou kůrou a šťávou utřeme do hladkého krému. Smetanu ušleháme dopevna a s malinami opatrně vmícháme do tvarohové směsi. Krém stejnoměrně naneseme na piškotový základ a povrch uhladíme. Formu vložíme do mrazicího boxu a nejméně 6 hodin mrazíme. Zhruba 60 minut před podáváním dort vyjmeme, vyklopíme z formy, odstraníme fólii a uložíme do chladničky. Ozdobíme malinami a mátovými lístky.
Příprava asi 40 minut., chlazení cca 2 hodiny., mražení cca 6 hodin., kousek asi 310 kcal., 9 g bílkovin., 19 g tuků., 22 g sacharidů.

Žádné komentáře:

Okomentovat