pátek 5. srpna 2016

Dort s červeným rybízem

Asi 12 kousků – 150 g změklého másla., 2lžíce cukru., 200 g cornflackes.,
Krém - 500 g červeného rybízu., 9 plátků bíle želatiny., 500 g smetanového tvarohu., 500 g kefíru., 150 g cukru., balíček vanilkového cukru., strouhaná kůra a šťáva ze 2 vyzrálých limet.,
Ozdoba a poleva – 3 plátky bíle želatiny., 250 ml šťávy z červeného rybízu., 100 ml smetany., meduňkové lístky.,
Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Vmícháme rozdrobené cornflackes. Rozvírací formu o průměru 24 cm vyložíme pečicím papírem, naplníme cornflackovou směsí, přimáčkneme ke dnu a asi 3é minut chladíme. Na krém omyjeme rybíz, necháme okapat a odstopkujeme. Několik bobulí dáme stranou na ozdobu. Dáme nabobtnat želatinu. Smícháme tvaroh, kefír, cukr, vanilkový cukr a limetovou kůru Rozpustíme želatinu a vlijeme ji do tvarohové směsi. Uložíme asi na 15 minut do chladu, dokud nezačne želírovat. Vmícháme rybíz, krém rozetřeme na dortový korpus a povrch uhladíme. Chladíme asi 3 hodiny., na polevu dáme nabobtnat želatinu. Vymačkáme a za mírné teploty v rendlíku rozpustíme. Vlijeme rybízovou šťávu a si na 15 minut. Formu rozevřeme a dort přendáme na podnos. Ozdobíme dopevna ušlehanou smetanou, bobulemi rybízu a meduňkovými lístky.
Příprava asi 50 minut., chlazení cca 5 hodiny., kousek asi 400 kcal., 17 g bílkovin., 17 g tuků., 33 g sacharidů.

Žádné komentáře:

Okomentovat