pátek 5. srpna 2016

Chodské koláče

1 kg hladké mouky, ½ l mléka (napůl s vlažnou vodou), 100 g másla, 50 g sádla, 50 g oleje, 200 g cukru, 5 žloutků (sníh z bílků necháme do tvarohové náplně), 2 lžíce rumu,1 čerstvé droždí (1 a ½ kostek), citronová kůra a šťáva, špetka soli a muškátového oříšku
Zaděláme těsto a necháme 45 minut kynout, poté rozdělíme na 4 – 5 bochánků, které vyválíme, okraje potřeme rozšlehaným vejcem se smetanou a zdobíme. Pečeme na 200°C/15 - 20 minut, po vyndání ihned, ještě horké pocákáme smetanou ke šlehání, neušlehanou, s lžící rumu a sypeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat